Šta su sendvič paneli i čemu služe

Čemu služe sendvič paneli

Sendvič paneli su elementi koji služe za izolaciju krova i zidova. Sendvič paneli služe za izrađivanje lakih i trajnih struktura i zgrada. Sa ovakvim panelima dobija se veća otpornost objekta i korisnost unutrašnje površine što je izuzetno važno kada imamo u vidu kakvi su temperaturni rasponi u našoj zemlji i koliko je važno imati dobru izolaciju zbog toga. Sendvič paneli su otporni na vremenske uticaje, veoma laki, izdržljivi i fleksibilni, što ih čini idealnim za izgradnju zgrada poput skladišta, radionica, hala za proizvodnju i slično. Sendvič paneli su takođe otporni na zvučnu izolaciju, tako da mogu da iskoriste za zaštitu od glasnih zvukova i buke iz okoline. Takođe se mogu koristiti i za kuće, jer su jednostavni za instaliranje, omogućavajući vam da postignete brz i trajan rezultat. Sendvič paneli su takođe veoma ekonomični, što može da smanji troškove izgradnje.

Od čega su napravljeni sendvič paneli?

Oni se sastoje od dva sloja materijala, obično čelika ili aluminija, koji su međusobno spojeni sa polimerom, gumenim ili celuloznim materijalom. Često su korišćeni jer kombinuju različite materijale za različita mesta ugradnje i najbolje energetske uštede. Ovo je jeftin način postavljanja mineralne vune, aluminijumske obloge, PUR pene, PIR ispune i brojnih drugih načina kojima se olakšava gradnja i stvara dobra izolacija na postojećoj konstrukciji.

Mi smo lider u uvozu i montaži panela

Panel Centar LIMS je kompanija koja je lider u uvozu i montaži termo-izolacionih sendvič panela. Sa nama sarađuju preduzeća iz građevinske industrije, ali se sendvič paneli biraju i za oblaganje stambenih i poslovnih objekata jer uvek i svuda donosi velike uštede, ali i za oblaganje hladnjača, rashladnih sektora, specijalnih hangara i svuda gde je potrebno da temperatura ne oscilira usled prodora spoljašnjih temperatura.
Svi naši proizvodi imaju atest i detalje specifikacije o karakteristikama i načinu ugradnje. Služe da zamene one klasičnu tehniku oblaganja gde se stavlja staklena ili kamena vuna, pa se pravi obloga i tako obezbeđuje zid od rasipanja izolacionog materijala. To više nije potrebno jer se u startu biraju varijante koje su napravljene kao izolacioni paneli i imaju mogućnost da se lakše fiksiraju i pruže bolje izolacione učinke.
Postoje kao dve osnovne vrste – zidni i krovni paneli.

Zidni sendvič paneli

Zidni sendvič paneli se sastavljaju kao dva sloja pocinkovanog lima unutar koga se nalazi poliuretan, polizocijanat ili kamena vuna.
Poliuretan (PUR) ispuna se kombinuje na raznim objektima, nema veliku debljinu, ali ima dobru izolaciju.
Polizocijanat (PIR) paneli imaju visoku termoizolaciju i pogodni su gde god je potrebno da postoji atest na vatrostalnost pa je dobro izabrati ga za objekte koji su u većem riziku od požara.
Kamena vuna ima najlošije izolacione sposobnosti, ali ima standard A1 negorivosti pa i oni imaju svoju dobru primenu i mesta ugradnje.
Lako se fiksiraju za drvenu, čeličnu ili betonsku podkonstrukciju i najčešće su 1m širine mada se mogu proizvesti i u drugim dimenzijama, a mogu se stavljati i za oblaganje plafona tamo gde je potrebno. Ovako obložen zid ima različit stepen opterećenja pa i o tome treba voditi računa kada se biraju paneli pošto zidovi mogu imati i druge uloge.
Razmislite da li vam trebaju paneli sa skrivenim spojem jer imamo i tu opciju koja daje mnogo bolji estetski izgled objektu pa mnogim kupcima i to odgovara. Kod nas možete pronaći obe varijante i imati najbolje sa ugrađenim modelom.

zidni paneli
zidni paneli

Krovni sendvič paneli

Svako ko je imao priliku da izvodi izolaciju krova zna koliko to može biti naporan i komplikovan posao. Sa ovim sendvič panelima dobija se izolacioni materijal koji je upakovan u pocinkovan lim tako da se odmah montira i pruža izuzetne energetske uštede.
I krovni paneli imaju istu ispunu PIR, PUR ili kamenu vunu, ali se pocinkovani lim oblikuje kao ravan sa jedne strane, a sa druge strane imaju 5-to preklopno rebro tako da se krovni paneli odlično nadovezuju i prave čvrstu izolacionu barijeru.
Agro krovni paneli su posebno sastavljeni paneli koje naša firma nudi vlasnicima agroindustriji i farmama jer sa gornje strane ima pocinkovan lim, a sa unutrašnje strane fiberglas i PUR ispunu.
Dodatak fiberglasa obezbeđuje blokiranje bilo kakvih bakterijskih i hemijskih uticaja na panele, a nema ni opasnosti od abrazije.
Sve ovo je važno jer je amonijak izuzetno opasan i nagriza sve materijale pa bi paneli trebalo da budu izdržljivi i da podnose sve ekstremne uslove.

Krovni panel
Krovni panel

Cene nikad povoljnije

Kada se postavljaju sendvič paneli cene su različite i zavise kako od vrste ispune, tako i od njene debljine pa su izbor razni. Ono što vam mi možemo garantovati jeste to da kada su pitanju naši sendvič paneli cene će se za svakog klijenta biti definisane posebno tako da će se svaki put pronaći najbolje rešenje i najbolja ponuda. Izolacija krova i izolacija zidova je deo trojstva izolacije kojem se samo dodaje izolacija preko spoljašnje stolarije. Sendvič paneli su odličan način da se brzo, efikasno i jeftino dođe do odlične izolacije i zaštite unutrašnjeg prostora.

Kod nas u Panel Centru možete pronaći sve što vam je potrebno i za fiksiranje panela, svu dodatnu opremu, ali i panele koji se rade prema specifikacijama kupaca.

Pogledajte našu bogatu ponudu i pozovite nas da bi dogovorili najbolje uslove i ostvarili saradnju na obostrano zadovoljstvo. Čekamo vas!